Преглед на Takomo Skyforger Wedges (меко чувство и вредност)

Клиновите Takomo Skyforger обезбедуваат одлично чувство и разноврсност за цена што е тешко да се победи.

Skyforgers се првите клинови на Такомо.

Takomo Skyforger Wedges

Клиновите на Takomo Skyforger се состојат од јаглероден челик S20C за да им обезбедат на голферите меко чувство и одлична траекторија при секој удар. Дали вреди да се купат клиновите преку слични железни комплети денес?

Takomo Golf има некои од најпродаваните железни комплети на пазарот во моментов, и со добра причина. Тие обезбедуваат голема количина на игра со одличен квалитет и ниска цена.

Takomo Golf неодамна одлучи да се прошири во клинови со новите Skyforger клинови направени од истиот челик како и нивните железни комплети.

Што вели Такомо за клиновите на Skyforger:

„Клиновите Skyforger обезбедуваат меко чувство, разноврсност и фантастична прецизност околу зеленото.

„Клиновите Skyforger се ковани од јаглероден челик S20C со прогресивно заострена дебелина на сечилото и се дизајнирани за играчи кои секогаш бараат да ја контролираат својата траекторија.

Takomo Skyforger Wedges

„Повисоките мансарди имаат поголема тежина на горниот дел од сечилото за да промовираат повеќе центрифугирање и подобра контрола на висината, додека пониските поткровје имаат поголема тежина на дното на сечилото за да го олеснат извршувањето на целосните снимки“.

Поврзани со: Преглед на Takomo 101 Irons
Поврзани со: Преглед на Takomo 201 Irons

Спецификации и дизајн на Takomo Skyforger Wedges

Клиновите на Takomo Skyforger се направени од јаглероден челик S20C и имаат дебелина на сечилото што постепено се намалува.

Друга карактеристика што треба да се забележи е дека долните лофтови имаат поголема тежина на дното на клубот, додека повисоките мансарди имаат спротивно.

Takomo Skyforger Wedges

Такомо клиновите доаѓаат во четири мансарди (48 степени, 52 степени, 56 степени и 60 степени).

Отскокнувањето во клиновите е напредок со мансарда од 48 степени има 8 степени на отскокнување, 52 степени мансарда има 10 степени на отскокнување, клин од 56 степени има 12 степени на отскокнување и мансарда од 60 степени, исто така, има 12 степени на отскокнување.

Клиновите доаѓаат стандардно со вратила KBS или True Temper, стандардна или средна рачка и се достапни во десни или левораки палки.

Поврзани со: Преглед на торбичката за носење Takomo Pikku
Поврзани со: Најдобри клинови за голф

Пресуда: Дали клиновите на Takomo Skyforger се добри?

По цена од 99 американски долари поединечно, клиновите Skyforger се во средината на пакетот што се однесува до достапноста, но во споредба со поевтините клинови на пазарот, тие имаат многу поголема издржливост и севкупно подобро чувство.

Она што повеќето голфери го сакаат во клин е разноврсност и чувство, а клиновите на Takomo Skyforger ги нудат и двете.

Takomo Skyforger Wedges

Без разлика дали станува збор за шут од само надвор од зеленото до бункер со зелена страна, клиновите на Skyforger им даваат на голферите дополнително ниво на самодоверба дека можат да го постигнат саканиот удар каде што сакаат.

Зборувајќи за игра во бункер, клиновите на Skyforger особено се чувствуваат одлично кога излегуваат од нив, повеќе од конкурентите со повисоки цени. Отскокнувањето се чувствува токму при снимките со клин од песок со голема количина на центрифугирање.

Најчесто поставувани прашања

Колку чинат клиновите Takomo Golf Skyforger?

Тие чинат 99 американски долари секој плус превозот.

Кои се спецификациите на Takomo Skyforger wedges?

Спецификациите на клиновите на Skyforger се: 48 мансарда (8 отскокнување), 52 мансарда (10 отскокнување), 56 мансарда (12 отскокнување), 60 мансарда (12 отскокнување).

Дали е можно да се купи целиот сет на клинови?

Во моментов клиновите се продаваат само на индивидуална основа поради недостиг на достапност, но може да има опција во иднина да се купат клиновите како дел од комплет.