Голф-клубот во Твин Крикс купен од Arcis Golf

Arcis Golf го презеде голф клубот Twin Creeks.

Голф клубот во Твин Крикс

Клубот за голф во Твин Крикс е купен од водечкиот сопственик на голф-оператор Arcis Golf како дел од растечкото портфолио.

И покрај отворањето дури во 1995 година, Twin Creeks е еден од најпопуларните терени за голф во Тексас.

Местото, лоцирано во Ален, Тексас, сега е во сопственост на Arcis Golf откако тие го завршија откупот за аквизиција.

„Голф клубот во Твин Крикс е уште една голема аквизиција за нас“, рече Блејк Вокер, основач и извршен директор на Arcis Golf.

„Twin Creeks е курс дизајниран од Arnold Palmer Signature токму овде во дворот на нашето корпоративно седиште и ние сме возбудени што ќе преминеме од управување со клубот до негово поседување.

„Нашиот непосреден фокус е воспоставување на забрзан пат за идниот раст на клубот, вклучувајќи реинвестирање во клубот, подобрени понуди за претплата, курирани искуства и содржини и многу повеќе.

Регионалниот потпретседател на Arcis Golf за операции за Arcis Golf Џеф Рафелсон рече: „Обновувањето на природните треви на теренот за голф и надградбата на целокупната климатизација ќе ја подобри визуелната естетика и искуството на играчот на голф“.

Купувањето доаѓа жешко по потпишувањето на договор за стекнување шест терени за голф од Фил Микелсон Golf Properties.

Twin Creeks го носи отпечатокот на Arcis Golf во скоро 70 клубови во 13 држави, од кои 20 само во Тексас, а 11 од тие клубови се наоѓаат во Далас-Форт Ворт Метроплекс.

Голф клубот во Твин Крикс

Twin Creeks беше прогласен за меѓу најдобрите терени за голф во Тексас веднаш по неговото отворање во 1995 година од Golf Digest.

Голф-клубот на теренот на Твин Крикс беспрекорно се спојува со неговото недопрено природно опкружување во ридовите на Ален, растечко предградие северно од метролексот Далас.

Високите дрвја ги вградуваат нежно тркалачките патеки и големите брановидни зеленило, со два потоци кои минуваат низ патеката и пет прекрасни езера создаваат стратешка разновидност и воодушевувачка позадина за голф.

Голф-клубот во Твин Крикс, исто така, може да се пофали со експанзивен објект за вежбање голф, со 25 ударни станици, опсег за возење на трева, големи зеленило за ставање и чипкање и бункери за вежбање.

Арцис голф

Арцис голф е вториот по големина и најбрзорастечки сопственик-оператор на приватни, одморалишта и клубови со дневни такси во САД.

Arcis Golf инвестираше повеќе од 75 милиони долари во надградби, удобности, персонал, обука и системи за да го максимизира растот и идниот успех на својата колекција на приватни, одморалишта и дневни клубови низ Соединетите држави.