Врвни шанси за обложување голф

Дознајте сè за шансите за обложување голф и како тие функционираат

Дознајте сè за шансите за обложување голф.

Топче за голф и знаме

Разбирањето на шансите за голф, и офлајн и онлајн, може да биде огромно за почетниците. Некои обложувачи може да се оддалечат од спортско обложување кога не можат да ги разберат овие бројки.

Составивме краток водич за шансите за обложување за да ви го олесниме процесот. Научете сè што ви треба за да започнете со обложување на ПГА турнеја или специјалност како што читате понатаму.

Како да ги прочитате шансите за обложување голф

Еден од вообичаените начини за ставање облози е обложување на играч кој најверојатно ќе ја добие играта. Во оваа ситуација, спортските книги ќе понудат список со имињата на играчите и неколку броеви покрај нив.

Овие бројки може да се појават во три форми:

  • Мојлајн/Американски коефициенти
  • Децимални коефициенти
  • Дробни коефициенти

Коефициенти на пари

Овие се најчести во САД. Овие броеви ги наоѓате прикажани со знак за собирање или одземање. Секој од овие знаци има свое значење.

Позитивниот знак покажува колку би освоиле со 100 долари. На пример, ако играчот е +3000 за да освои турнир, добивате 3000 долари со 100 долари. Значи, ако тој облог победи, добивате вкупно 3,100 долари.

Од друга страна, знакот минус покажува колку треба да се обложите за да добиете 100 долари. Значи, ако играчот е -110 за да победи на турнир, треба да се обложите 110 долари за да добиете 100 долари. Вкупно добивате 230 долари.

Онлајн спортските книшки ви дозволуваат да ги проверите шансите во Moneyline коефициенти. Можете исто така да проверете ги последните коефициенти во НЗ на 20Bet и други информации.

Децимални коефициенти

Овие формати се исто така лесни за разбирање. Децималните коефициенти доаѓаат во децимални формати, исто како што сугерира нивното име. Затоа, овие коефициенти ќе ги најдете во бројки како 1.50, 2.50 итн.

Секој од овие бројки, исто така, претставува колку заработувате со вашиот облог. На пример, победничкиот облог од 1.4 би вратил 1.4 долари за секој обложен 1 долар. Значи, 2.30 ќе ви исплатат 230 долари ако обложите 100 долари.

Дробни коефициенти

Ова исто така означува колку да очекувате ако вашиот облог победи. Иако е едноставно, пресметувањето на исплатите со овој формат може да биде незгодно. Како и да е, станува полесно откако ќе се справите со тоа.

Како што сугерира името, тие доаѓаат во фракциона форма. Едноставен пример е 5/1, кој исто така се нарекува пет на еден. Со ова, обложувачите добиваат 5 долари за секој обложен 1 долар. 

Заклучок

Колку и да изгледаат огромни шансите за голф, тие се едноставни за разбирање. Овие бројки обично ја покажуваат веројатноста да се случи исход. Сепак, тие исто така покажуваат колку ќе добиете со секој победнички облог со врвни шанси за обложување голф.