Преглед на клубот за голф Бент Пајн (Веро Бич, Флорида)

Џек Холден го дава својот преглед за голф-клубот Бент Пајн во Флорида

Преглед на голф клубот Бент Пајн, скриен скапоцен камен во плажата Веро, Флорида

Бент Пајн голф клуб

Голф клубот Бент Пајн, скриениот скапоцен камен на Џо Ли, се наоѓа на јужниот раб на огромниот песочен гребен во плажата Веро, Флорида.

Ветровите на брегот што дуваат од главите на плажата што го создале песочниот гребен, формираат природен терен со кој ниту еден голф архитект не може да се совпадне.

Ли ја препозна вредноста на постоечкиот терен и избра пристап „помалку е повеќе“. Како директен потомок на Роберт Е. Ли, тој се стремел да создаде терени за голф кои биле предизвикувачки, но фер.

Иако е удобен распоред за просечниот играч на голф, Бент Пајн останува предизвик за најдобрите играчи, годишно организирајќи квалификации за големите првенства.

Основачите, група од престижната заедница на островот Џонс, бараа локација по должината на песочниот гребен за да избегаат од бавното играње и времето на маици на нивниот сопствен тек.

Тотално неразвиена област во тоа време, нивната визија за скриена енклава, отсутни гужви и времиња на маи беше реализирана во 1979 година.

Иако неколку нови терени за голф еволуираа на песочниот гребен, Бент Пајн сè уште ја задржува својата рурална убавина и атмосфера.

Самиот клуб останува потценет и совршен комплимент за концептите на основачите. Тие прават сè како што треба во Бент Пајн.

Импресивен опсег на возење, област за вежбање, скромна, но елегантна клубска куќа, персонал за голф и професионална продавница од светска класа и совршено лоцирано кафуле, во главниот клуб, пред да тргнете, застанете по девет или одмор по рундата.

Има сончево чувство што не можете погрешно да го згрешите во моментот кога ќе пристигнете на падот на торбата. Се чини дека љубезен, насмеан стартер се појавува без воздух додека ќе го отворите багажникот.

Недостаток на збунетост и чувство дека можете да го исцрпите во секое време. Визијата на основачите, целосно реализирана и непроменета четириесет години подоцна.

Поврзани со: Најдобро оценети терени за голф во Флорида

Карактеристики и распоред за голф клуб Bent Pine

Поголемиот дел од дупките не се видливи еден за друг, ниту, пак, повеќето домови се препуштени на долги неуспеси и самиот клуб отстапен од главните патишта.

Има карактеристичен ритам на распоредот. Помеѓу најважните моменти, удобното отворање петто место со дарежлива површина за слетување и предизвикувачки затворање петто место, кое го карактеризира познатото свиткано Пинетри од кое клубот го добива своето име.

На приближно 100 јарди од кутијата за маици, борот чудесно расте хоризонтално пред да се издигне вертикално. Иако не е директно во линијата на летот, тоа е застрашувачко присуство од кутијата за маици.

За членовите на Bent Pine е истото што е дрвото на Ајзенхауер за Аугуста, и многу возење се прекинати со неговите дебели масивни екстремитети.

Мапа на теренот за голф клуб Bent Pine

Голф-клубот Бент Пајн дизајниран од Џо Ли првпат беше отворен во 1979 година и е пар-72 со големина до 6,748

Кени Пери, работеше во Бент Пајн во 1980-тите пред да започне успешна кариера на ПГА турнеја, е почесен претседател и ги има бакшишите именувани по него.

Мапа на курсот за свиткана бор

Bent Pine Golf Club Scorecard & Hole by Hole

Bent Pine Golf Club Scorecard
Бент Пајн голф клуб Карта за резултати 2

Свиткана бор голф клуб Оценка на наклонот

Bent Pine има оценка за наклон од 134 од маици на Кени Пери и оцена на курсот е 73.6. Други опции за маици се 131 / 72.1 (сини маици), 128 / 69.7 (бели маици), 120 / 67.1 (златни маици), 128 / 71.4 (црвени маици), 125 / 69.9 (сребрени).

Трошоци за членство во клуб за голф Bent Pine

Членството за голф во Bent Pine чини околу 30,000 долари годишно.

Адреса на клуб за голф Bent Pine

601 Возење со клубови
Плажа Веро, ФЛ 32967

телефон: + 1 772 567 6838

Веб-страница: bentpinegolf.com