Преглед на TaylorMade Stealth Irons

Stealth Irons се нови за 2022 година од TaylorMade.

The Stealth Irons се новото издание на TaylorMade за 2022 година.

TaylorMade Stealth Irons

TaylorMade Stealth Irons се нови за 2022 година како дел од големото ново лансирање. Дали се тие чекор погоре во однос на пеглите на SIM 2?

Целосното ново семејство Стелт беше претставено прво со новата индустрија двигатели на јаглерод дрво, талвеј шуми, хибриди и пегли.

TaylorMade го презеде SIM 2 Max пегли и додаде уште повеќе технолошки напредок со новиот дизајн на капа назад со конструкција на обвивка на прстите и понизок центар на гравитација за уште почисто удар со топката.

Што вели Тејлор Мејд за стелт пеглите:

„Колку подобро го погодувате, толку помалку удари во рунда и помалку играте голф. Со целосно новите Stealth пегли, можете да очекувате да играте помалку голф, почесто.

„Дизајнот на капа назад со нов изглед со конструкција на обвивка на прстите е дизајниран да ја подобри флексибилноста на лицето и да испорача поголеми брзини на топката. Дизајнот со повеќе материјали му овозможува на Stealth да ги засени перформансите на традиционалните пегли“.

TaylorMade Stealth Irons

Мет Бови, Креација на производи на TaylorMade, Irons, додаде: „Кога размислувавме за следното ниво на Cap Back Design, го насочивме нашето размислување околу фактот дека најголемиот дел од голф снимки се случуваат на средишното лице или пониско.

„За да ги намалиме перформансите во клупското лице, требаше да го понижиме центарот на гравитација во клупското лице бидејќи таму каде што оди CG, следи слаткото место.

„Со додавање на конструкција на обвивката на прстите и способноста за поместување на тежината пониско во палката, Stealth пегли обезбедуваат совршена хармонија на технологијата и дизајнот за играчот на голф кој бара предност во перформансите на теренот“.

Поврзани со: Преглед на TaylorMade Stealth Drivers

Поврзани со: Преглед на TaylorMade Stealth Woods

Дизајн и карактеристики на TaylorMade Stealth Irons

TaylorMade ги измени пеглите на SIM 2 Max (и се инспирираше од пеглите P700) со голем број промени, од кои најзначајната е новиот дизајн на капа назад и конструкција за обвивка на прстите.

Новата карактеристика овозможи тежината да се помести високо во палецот на главата на палецот за да се добие „исклучително низок“ CG за поголема оддалеченост, повеќе простување и подобрено чувство од таложење и грубост.

TaylorMade Stealth Irons

Конструкцијата на обвивката на прстите го спушти центарот на гравитација до 0.8 милиметри во Stealth пеглите и резултираше со зголемен агол на лансирање и многу поголем лет на топката.

Лицето е изработено од 450 нерѓосувачки челик и има поместена слатка точка за да се обезбеди најголема брзина на топката од целата глава на клубот.

Главата на клубот, исто така, има систем за придушување на ехо, кој има мека мешавина на полимери, за намалување на вибрациите и создавање на повеќе фалсификувано чувство од Stealth пеглите.

Присутни и во новите пегли во џебот за брзина на TaylorMade, кој исто така ја зголемува флексибилноста на лицето и не обезбедува губење на растојанието или простување при снимки ниско од лицето.

TaylorMade Stealth Irons

TaylorMade Stealth пеглите се достапни од 4-железо до клин. Постои пристрасност за влечење кај подолгите пегли во споредба со средните пегли и прогресивно намалување до кратките пегли.

Технологијата на прогресивен превртен конус, која работи во хармонија со системот за амортизација на ехо, се наоѓа од пети до пети во 4-PW на Stealth пеглите, додека технологијата 360 Undercut со вкочанети врвни ребра се користи во пеглите 4-7.

Пресуда: Дали TaylorMade Stealth Irons се добри?

Стелт пеглите се визуелно привлечни и исто така импресивен изведувач, надоврзувајќи се на сè што е добро во опсегот на SIM 2 Max.

Новиот дизајн на капа наназад и конструкција на обвивката на прстите овозможија промена на тежината и понискиот центар на гравитација, а летот на топката од Стелтс е импресивно.

TaylorMade Stealth Irons

Со многу повеќе фалсификувано чувство на овие нови пегли, TaylorMade излезе со модел на грб со шуплина со импресивно простување и има малку што да не ви се допадне.

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на објавување на TaylorMade Stealth Irons?

Стелт пеглите беа претставени на 4 јануари и ќе бидат пуштени во општа продажба на 1 април 2022 година.

Колку чини TaylorMade Stealth Irons?

Стелт пеглите ќе бидат пуштени во продажба по цена од 165 долари / 122 фунти по железо за челични форми и 185 долари / 136 фунти за шахти од графит.

Кои се спецификациите на TaylorMade Irons?