TaylorMade TP Patina DuPage Putter Review

DuPage е еден од седумте ставачи во палетата на TaylorMade TP Patina

Поставувачот DuPage е нов дизајн на чекан од TaylorMade.

TaylorMade TP Patina DuPage Putter

Поставувачот TaylorMade TP Patina DuPage е еден од седумте дизајни во новата палета објавена во 2019 година.

на TP Patina опсег вклучува Ардомор 1, Ардомор 2, Ардомор 3, DuPage, Дел Монте, Soto Џуно ставачи.

Сите седум дизајни имаат црн никел и бакар шема на бои за атрактивен истрошен изглед, и се преполни со најнова технологија за да ви помогне да отворите повеќе парчиња.

Што вели TaylorMade за DuPage путер:

„Single Bend Shaft овозможува непречен поглед на лицето од адресата.

„Балансиран дизајн на лице за оние со исправен грб и праволиниски удар.

„Single Sightline обезбедува чист поглед на адресата додека го подобрува усогласувањето.

TaylorMade TP Patina DuPage Putter

„Подебелиот алуминиумски додаток од 5 мм нуди одличен звук, солидно чувство и е дизајниран да ги оптимизира карактеристиките на ролната.

„Нов финиш на патина што комбинира црн никел и бакар за да создаде откривање на рабовите и на ѓонот на перницата. Овој финиш на патина создава богат, чист и уникатен изглед кој оксидира со текот на времето“.

Поврзани со: TaylorMade TP Patina Putters Range Review
Поврзани со: Преглед на TaylorMade Spider GT Putters

Дизајн и карактеристики на TaylorMade TP Patina DuPage

Поставувачот DuPage е еден од двата нови дизајни во палетата TP Patina и чеканчето што секако привлекува внимание од естетска гледна точка.

TaylorMade излезе со голема глава за чекан за DuPage која ќе помогне да се инспирира доверба во однос на поставките.

TaylorMade TP Patina DuPage Putter

Поставувачот со рамнотежа на лицето има едно осовина за свиткување и истите дизајнерски помагала и технологија што се користи во целата палета на TP Patina.

Исто така, постои долга единечна линија на гледање што се протега низ центарот на главата на чеканчето, за да помогне во усогласувањето над лопатките.

Кога станува збор за технологијата, TaylorMade работеше напорно на подобрување на опсегот TP Patina со подебел алуминиумски влошка PureRoll зголемен во големина за 5 mm и намалени воздушни џебови зад влошката за да помогне во ударот на топката.

TaylorMade TP Patina DuPage

Моделот DuPage е достапен со опции за должина од 34 инчи и 35 инчи, првиот има тежина на ѓонот од 10 g, а вториот има тежина од 2.5 g.

Поврзани со: Преглед на Spider EX Putters
Поврзани со: Преглед на TaylorMade Spider Mini Putter
Поврзани со: Преглед на Spider S Putter

Поврзани со: Преглед на Spider X Putter

Пресуда: Дали TaylorMade TP Patina DuPage фрлач е?

DuPage е атрактивен чекан, кој нуди многу работи за него, нудејќи опција за балансирање на лицето за додавање во чантата.

Дизајнот на главата за фрлање го прави многу чист за гледање кога стои над топката, особено големата линија за усогласување.

Со новата и подобрена влошка PureRoll која создава почист удар на топката, може да очекувате повеќе да им се заканувате на тие птици и парови и да ги урнете вашите удирање по круг.

Најчесто поставувани прашања

Колку чини локалот TaylorMade TP Patina DuPage?

DuPage првично се продаваше за околу 250 долари / 200 фунти, но сега е достапен по цена од 200 долари / 165 фунти.

Дали е TaylorMade DuPage добар фрлач?

DuPage беше нов додаток кога беше направен асортиманот TP Patina, пополнувајќи ја празнината во опциите за чекан од TaylorMade. Тоа е солиден сеопфатен изведувач со многу работи за тоа.