Преглед на драјвери за наслови TSR (4 НОВИ изданија за 2023 година)

Новите TSR драјвери имаат четири модели од Titleist

Откриени се новите TSR возачи од Titleist.

Возачи на TSR со наслов

Возачите на Titleist TSR се нови за 2023 година, бидејќи водечкиот производител ги исфрла најновите модели од производната линија.

Серијата TSR првично имаше тројца возачи - на TSR2, TSR3 TSR4 – како наследници на популарната палета на возачи TSi и возачи TS2, TS3 и TS4.

Сега има и а TSR1 модел, исто така, со Titleist кој воведува верзија која е погодна за голфери со брзина на замав помала од 90 милји на час.

Тие се приклучени на сосема новите TSR талвеј шуми TSR хибриди и може да се пофали со нова форма на главата, поголема брзина од клупското лице, поголемо растојание и ветување за „неверојатно простување“ во споредба со претходните модели на возачи на Titleist.

РАНГИРАНО: Најдобри возачи на голф за 2023 година
ОЦЕНЕТО: Возачи на голф со врвни титули

Што вели Titleist за возачите на TSR:

„Насловот TSR2 е намален и зголемен. За играчите кои остваруваат контакт низ целата површина на лицето, го комбинира нашето најзначајно менување на CG со новото VFT лице со мулти-плато за да ја зголеми брзината низ лицето.

„Ако сте играч со постојана локација на удар, тогаш Titleist TSR3 е вашиот билет за максимални перформанси во возењето. Новата Speed ​​Ring Face технологија создава фокусирана точка на чиста брзина која може прецизно да се нагоди за да одговара на вашата точка на контакт.

„Ако вишокот спин е непријател, одговорот е насловот TSR4. Нуди две различни поставки за намалување на центрифугата, подобрена аеродинамика и нашата нова Multi-Plateau VFT конструкција на лице – сите сместени во компактна форма од 430cc што ја претпочита плеерот.

„Неверојатната лесна конфигурација на возачот со наслов TSR1 и подобрената аеродинамика го олеснуваат генерирањето поголема брзина. Новиот дизајн Multi-Plateau Variable Face Thickness ја оптимизира брзината на топката низ целото лице“.

Поврзани со: Преглед на Titleist TSi Drivers
Поврзани со: Преглед на насловот TS2, TS3 Возачи за TS4

Дизајн и карактеристики на драјвери со наслов TSR

Новите драјвери имаат три модели во серијата со пуштени TSR2, TSR3 и TSR4 - исто како и гамата TSi, а пред тоа серијата TS.

Четвртиот беше додаден со лансирањето на TSR1, кој пробива нови терени со полесен дизајн кој има за цел да им помогне на голферите со умерена брзина на замавнување да генерираат поголема брзина на главата.

Сите модели го имаат новиот Multi-Plateau VFT преку лицето за да генерираат импресивни брзини на топката и дополнително растојание од маичката.

Една од клучните разлики помеѓу секој од моделите е во задната тежина, која нуди степен на флексибилност кога станува збор за опциите за поставување, како и мала аеродинамичка промена на обликот на ѓонот.

Возачи на TSR со наслов

Поврзани со: Преглед на TSR талвешки шуми
Поврзани со: Преглед на хибридите TSR

Преглед на возачот TSR2 со наслов

Возачот TSR2 е модел со високо лансирање и ниско вртење на триото новодојденци и најверојатно ќе се појави во торбата на генералниот играч на голф.

Titleist го изградија TSR2, кој го заменува TSi2, за максимална брзина и растојание и тоа е она што го испорачува.

Клубот е направен помал, овозможувајќи CG да се поместува пониско и повеќе напред и за подобрена аеродинамика и дополнително простување. Крајниот резултат е поголема брзина низ воздухот и како резултат на растојание.

Возач со наслов TSR2

Исто така, клучно за зголемувањето на растојанието е новото VFT лице со повеќе плато, кое ја подобри стабилноста и ја ослободи дополнителната брзина на топката од целото лице.

Почистиот изглед на клабхед исто така се сведува на дизајнот на обликот на прстите, што создаде малку поинаков агол на лицето и адресна позиција отколку во претходните модели.

TSR2 е достапен во 8 степени, 9 степени, 10 степени и 11 степени со цревото SureFit што овозможува многу приспособливост.

И гласи: Преглед на возачот за целосен наслов TSR2

Преглед на возачот TSR3 со наслов

TSR3 е изборот на играчите од палетата на нови возачи, со овој двигател за прецизност и точност од маичката.

Насочени кон голфери со конзистентна локација на ударот од лицето, подобрувањата на TSR3 се во центарот на аеродинамиката со бројни суптилни подобрувања направени за да помогнат во генерирањето на поголема брзина на ударот со елиминирање на отпорот.

Возач со наслов TSR3

Лицето на TSR3 се одликува со нова Speed ​​Ring VFT технологија, која е дизајнирана да се центрира на специфичен прстен на лицето област од која ќе ја испорача чистата брзина што Titleist сакаше да ја откопа.

Заедно со технологијата, Titleist го претстави рафинираниот SureFit прилагодлив CG Track System за да ви овозможи да ја позиционирате фокусираната зона на удар токму онаму каде што очекувате да удрите.

TSR3 е достапен во 8 степени, 9 степени, 10 степени и 11 степени со цревото SureFit што овозможува многу приспособливост.

И гласи: Преглед на возачот за целосен наслов TSR3

Преглед на возачот TSR4 со наслов

Возачот TSR4 е најмалиот од триото во однос на обликот на главата со овој модел кој има рафиниран 430 кубни кутии со покомпактен изглед и чувство од TSR2 и TSR3.

Возачот има за цел да го намали вртењето и да го намали прекумерното вртење во вашата игра, особено нудејќи две различни поставки за намалување на центрифугата и CG за да помогне да се искорени лошите делови од вашата игра од маичката.

TSR4 го има она што Titleist го нарекува „опции за пондерирање пред и назад“. Тие овозможуваат експериментирање за да помогне во производството на помало центрифугирање со напредната поставка која нуди максимално намалување на центрифугата, а задната (повеќе назад) умерено намалување.

Возач со наслов TSR4

Аеродинамиката е подобрена од моделот TSi4, додека клучниот додаток на дизајнот е истата конструкција на лице Multi-Plateau VFT што се користи кај возачот TSR2.

Оваа технологија за лице не само што ја подобри стабилноста на возачот, туку и создаде дополнителна брзина на топката од целото лице без оглед на зоната на удар.

TSR4 е достапен во 8 степени, 9 степени и 10 степени со цревото SureFit што овозможува многу приспособливост.

И гласи: Преглед на возачот за целосен наслов TSR4

Преглед на возачот TSR1 со наслов

Возачот TSR1 беше додаден во серијата во јануари 2023 година, бидејќи Titleist започна нов терен со ултра лесна опција за голфери со бавна до умерена брзина на замавнување.

Во првиот потег од Titleist, новиот TSR1 се вклопува во секторот за подобрување на играта и е насочен кон она што производителот го нарекува „третина од сите голфери“.

За да се создадат дополнителни брзини на топката што им недостигаат на голферите со помала брзина на замавнување, Titleist го направија клубот ултра лесен со тоа што направи значителни заштеди.

Возач со наслов TSR1

Заштедите им овозможуваат на голферите да генерираат поголема брзина низ воздухот без потреба да се лулаат силно.

Титулистите исто така избраа CG во центарот на лицето во овој модел за поголемо лансирање и поголема брзина на топката.

Вклучена е и технологијата Multi-Plateau VFT лице за да помогне во создавањето дополнителна брзина на топката од целото лице без оглед на зоната на удар.

TSR1 е достапен во 9 степени, 10 степени и 2 степени со цревото SureFit што овозможува многу приспособливост.

И гласи: Преглед на возачот за целосен наслов TSR1

Пресуда: Дали се добри возачите на TSR со наслов?

Возачите на TSR изгледаат добро на око, а доказ е и пудингот на патеката со повеќекратни победници на турнеја кои ги користат овие возачи дури и пред Titleist да ги открие деталите за нив на пошироката јавност.

Трите одделни модели се комплиментираат еден со друг и нудат нешто во корист на голферите од сите способности. Од TSR2 со слабо вртење до пробивната траекторија на TSR4, варијацијата е импресивна.

TSR1 е интересниот нов регрут и првиот возач на титулата што е насочен кон голфери со умерени брзини на замавнување.

Titleist продолжува да бара подобрувања од еден возач до друг и тоа секако продолжува во случајот со опсегот TSR. Очекувајте големи работи со овие во чантата.

Најчесто поставувани прашања

Кој е датумот на објавување на драјверите за Titleist TSR?

Новите Titleist возачи беа пуштени во општа продажба во јануари 2023 година. TSR1 следеше еден месец подоцна во февруари.

Кој е најдобриот возач на Titleist TSR?

Постојат три модели во гамата со TSR2, TSR3 и TSR4 кои нудат различни опции за поставување за да одговараат на игрите на сите играчи на голф. TSR2 е високо-лансирање, слабо вртење, TSR3 е за исклучително чувство и можност за играње, а TSR4 генерира пробивачка траекторија.

TSR1 е големата разлика, како лесен модел специјално дизајниран за голфери со брзина на замав од 90 милји на час или помалку.

Колку чинат Titleist TSR драјверите?

Цената на новите драјвери е 599 долари / 519 фунти.