Макс Хома: Што има во торбата

Што има во чантата на Макс Хома?

Поглед на поставената чанта на Макс Хома.

Торба Макс Хома

Макс Хома ја освои својата втора титула во годината кога го освои шампионатот Фортинет по втор пат во септември 2022 година. Поглед на Макс Хома: Што има во торбата.

Хома победи на Фортинет првенство во 2021 година и ја одбрани титулата со победа со еден удар над Дани Вилет на Северниот курс во Silverado Resort & Spa Club.

Американецот се пласираше во последното финале со четири под исто ниво, завршувајќи со 16-помалку за неделата. Тоа се покажа како победнички шут откако Вилет постигна три удари од четири нозе.

Хома ја освои својата прва победа на PGA Tour во 2022 година во мај кога победи на Шампионат на Велс Фарго со два истрели во TPC Potomac.

Неговиот пробив на PGA Tour дојде кога го освои шампионатот Велс Фарго во 2019 година и тој последователно ја освои 2021 година Битие покана и Фортинет шампионатот 2021 година.

Хома победи двапати на турнејата со ферибот Корн пред да ја добие својата картичка PGA Tour. Тој победи на BMW Charity Pro-Am во 2014 година и шампионатот Rust-Oleum во 2016 година.

Последната победа ја искачи Хома од 22. на 16. место во Официјални светски рангирања за голф.

Што има во чантата Макс Хома (на Фортинет шампионатот, септември 2022 година)

возачот: Наслов TSR3 (10 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Наслов TSR3 (3-дрво 16.5 степени) и наслов TSR2 (5-дрво 21 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Пегли: Titleist T100S (4-железо), Titleist T100 (5-железо) (Прочитајте го Прегледот) и наслов 620MB (6-железа до 9-железа) (Прочитајте го Прегледот)

Клинови: Наслов Vokey SM9 (46 степени, 50 степени, 56 степени и 60 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Стапач: Прототип на Скоти Камерон Phantom X T5.5 (Прочитајте го Прегледот)

Топка: Titleist Pro V1 (Прочитајте го Прегледот)

Што има во чантата Макс Хома (на шампионатот Велс Фарго, мај 2022 година)

возачот: Наслов TSi3 (10 степени) (Прочитајте го Прегледот)

Шуми: Наслов TSi2 (3-дрво 15 степени и 5-дрво 21 степени)

Пегли: Titleist T100S (4-железа), Titleist T100 (5-железо) и Titleist 620MB (6-железа до 9-железа)

Клинови: Titleist Vokey SM9 (46 степени, 50 степени, 56 степени и 60 степени)

Стапач: Прототип на Скоти Камерон Phantom X T5.5

Топка: Titleist Pro V1