Најдобри топки за голф 2022 година

Најдобрите топчиња за голф што можете да ги додадете во чантата во 2022 година

Најдобро оценети топчиња за голф за сезоната 2022 година.

Голф топки

Барате нови топчиња за голф за 2022 година? Најдобрите топчиња за голф за 2022 година се избрани во потесниот круг на GolfReviewsGuide.com.

Разгледавме неколку опции што би можеле да се додадат во вашата чанта оваа година, без разлика дали барате поголемо растојание, повеќе вртења околу зелените или најдобра опција за зимски топчиња за голф.

Прочитајте ги најдобрите топчиња за голф на GolfReviewsGuide.com за 2022 година. Можете исто така да ги дознаете најдобро оценети голф возачи за 2022 година, најдобри шуми за талвеј за 2022 година, најдобрите голф спасувања за 2022 година, Најдобрите нови пегли за 2022 година, најдобрите голф-клинови за 2022 година и најдобри нови носачи за 2022 година.

Поврзани со: Најдобрите нови чевли за голф за 2022 година
Поврзани со: Најдобрите далечина за голф за 2022 година

Мени:
1. Titleist Pro V1 и ProV1x топче за голф
2. Голф топче од TaylorMade TP5, TP5x и Pix
3. Srixon Z-Star & Z-Star ZV Golf Ball
4. Callaway Chrome Soft X LS голф топче
5. Наслов за голф AVX топче
6. Топче за голф Bridgestone B XS

Titleist Pro V1 и ProV1x топче за голф

Наслов ProV1

Titleist ProV1 топките се број еден на турнејата, најпобедничките и нашироко се сметаат за најдобро топче за голф на пазарот. Не е изненадување што е на врвот на нашата потесна листа на најдобри топки.

Триделниот ProV1 е помек од двете опции во опсегот во споредба со четириделниот ProV1x и обезбедува продорен лет на топката и оптимално центрифугирање за повеќето голфери.

ProV1x обезбедува повисок лет со топката и помалку се врти со многу туристички ѕвезди и професионалци кои го свртуваат овој модел во последниве години.

И гласи: Целосниот преглед на топчето за голф Titleist ProV1
И гласи: Целосниот преглед на топката за голф Titleist ProV1x

Голф топче од TaylorMade TP5, TP5x и Pix

TaylorMade TP5x Pix

Топката TP5 е модел со врвни перформанси од TaylorMade и топката со квалитетна турнеја од водечкиот производител.

TP5 е помек од двата модели во споредба со поцврстиот TP5x, при што и двете петделни топчиња имаат зголемена вкочанетост во секој слој од меко надворешно и тврдо јадро.

Исто како и топките ProV1 од Titleist, моделот x е повисоко лансирање од двата.

Палетата Pix, како што се гледа на сликата, е единствена благодарение на технологијата Clear Path Alignment дизајнирана од Рики Фаулер. Оваа топка е достапна и во моделите TP5 и TP5x.

И гласи: Целосниот преглед на TaylorMade TP5 Pix

Srixon Z-Star & Z-Star ZV Golf Ball

Бол на Srixon Z-Star

Палетата Z-Star од Сриксон е врвната топка на компанијата и е во игра со бројот на ѕвезди од турнејата.

Z-Star е триделна топка и малку помека од двете опции, обезбедувајќи оптимално лансирање, цврсто растојание и вртење покрај зелената страна.

Z-Star ZV е поцврстиот од двата и има четириделна конструкција. Како и многу други топки во оваа потесна листа, оваа поцврста топка може да се пофали со повисок баланс на летот и малку помалку чувство околу зелените.

И гласи: Целосниот преглед на Srixon Z-Star

Callaway Chrome Soft X LS голф топче

Калавеј Хром Soft X LS топки

Chrome Soft X LS е модел со слабо вртење дизајниран за максимално растојание и наш омилен модел во споредба со Chrome Soft и Chrome Soft X.

Четириделната конструкција X LS верзија ја зема поцврстата структура и растојанието што ги нуди моделот X и ги комбинира со директно летот на топката за да ви помогне да добиете дополнителни метри од маичката.

X LS има дизајн на јадрото со голема брзина за да генерира поголема брзина на топката заедно со мека внатрешна наметка и цврст надворешен слој што создава брзина и еластичност.

И гласи: Целосниот преглед на Chrome Soft X LS

Наслов за голф AVX топче

Наслов за голф AVX топче

AVX комбинира помало вртење и помеко чувство од ProV1 и ProV1x и генерира дополнително растојание во споредба со неговите сестрински топки.

Новиот и подобрен модел од 2022 година има нов аеродинамичен дизајн за кој Titleist веруваат дека додава поголемо внимание на снимките.

Се одликува со ново соодветно јадро за намалување на компресија во целина. Центарот е сè уште мек, но вкочанетоста е зголемена во надворешниот дел за совршена рамнотежа на брзината, растојанието и простувањето.

И гласи: Целосниот преглед на Titleist AVX топката

Топче за голф Bridgestone B XS

Бриџстоун Б XS

Дизајнирана да одговара на елитните играчи со поголеми брзини на клупата, конкретно 105 милји на час или повеќе, топката Bridgestone B XS за прв пат се одликува со технологија за покривање REACTIV.

Ова е топка за генерирање брзина и растојание и помалку центрифугирање од возачот благодарение на јадрото за градација на компресија.

Во исто време, технологијата REACTIV urethane работи на создавање повеќе центрифугирање на клин и пристап до играње со пегли.

Дизајнот Dual Dimples, уникатен по својот изглед, и дава на топката B XS подобрена аеродинамика со постојана траекторија и помалку отпор.

И гласи: Целосниот преглед на топката Bridgestone B XS