Најдобри голф пегли 2022 година (најдобро оценети НОВИ изданија)

Нашиот тим ги избира најдобрите нови опции за пегли за 2022 година

Најдобрите пегли за голф за 2022 година со скратениот список на GolfReviewsGuide.com до најдобрите нови изданија.

Сет за пегли BombTech

Барате нови пегли за голф за 2022 година? Најдобрите пегли за голф за 2022 година се избрани во потесниот круг на GolfReviewsGuide.com.

The Five Biggest Sports Clubs In Th...
The Five Biggest Sports Clubs In The World

Разгледавме неколку опции кои би можеле да се додадат во вашата чанта оваа година и да ви помогнат да го извлечете максимумот од вашата игра.

Прочитајте за најдобрите железа за голф GolfReviewsGuide.com за 2022 година. Можете исто така да дознаете врвни голф возачи за 2022 година, најдобри терени за голф за 2022 година, најдобри голф хибриди за 2022 година, најдобрите голф-клинови за 2022 година, врвни нови фрлачи за 2022 година и Најдобрите топчиња за голф за 2022 година како и нови чевли за голф за 2022 година Најдобро оценети далечини за 2022 година.

Мени:
1. Пинг i525 Пегли
2. TaylorMade Stealth Irons
3. Кобра LTDx Пегла
4. Mizuno Pro Irons
5. Callaway ST Rogue Irons

6. Пегли PXG 0311 GEN5

Пинг i525 Пегли

Пинг i525 Пегли

i525s имаат многу сличен изглед на i500 пеглите што ги заменуваат како пегла за играчи број еден на брендот.

Ова е пегла наменета за подобрите и елитни играчи со обработливост, контрола, растојание и брзина на топката за што се работи. Профилот е исто така потенок.

Сечилото на мускулите на грбот има пократка должина од петицата до петите од i500, а тежината е распределена на периметарот благодарение на волфрамскиот палец и тежината на цревото.

И гласи: Целосниот преглед на Ping i525 irons

TaylorMade Stealth Irons

TaylorMade Stealth Irons

TaylorMade Stealth пеглите се карактеризираат со нов изглед на капа назад дизајн со конструкција на обвивка на прстите за да се добие „исклучително низок“ CG за поголема оддалеченост, повеќе простување и подобрено чувство од таложење и грубост.

Дизајнот измени од SIM 2 Max пегли до Стелт резултираа со зголемен агол на лансирање и многу поголем лет на топката за дополнително растојание во новиот модел.

Постои пристрасност за влечење кај подолгите пегли во споредба со средните пегли и прогресивно намалување до кратките пегли.

И гласи: Целосниот преглед на TaylorMade Stealth Irons

Кобра LTDx Пегла

Кобра Кинг LTDx Пегла

Пеглите Cobra LTDx се нови за 2022 година со ветување дека ќе бидат најголемото вкупно растојание досега од производителот.

Кобрите извлекоа поголемо растојание од кога било во пеглата со тоа што го направија LTDx попростлив и разноврсен со помалку центрифугирање и пооптимален агол на лансирање.

Новиот систем PWR-COR и дизајнот на челична шипка зад зоната на удар на лицето произведуваат брзи брзини на топката кои претходниот Кобра Radspeed пегли.

И гласи: Целосниот преглед на Cobra LTDx irons

Mizuno Pro Irons

Мизуно Про 221 Пегли

Пеглите Mizuno Pro се гама за создавање историја, со 221 пегла, 223 пегли, 225 пегли и Fli-Hi пегли.

на Мизуно 221с се мускулниот заден нож и се базирани на Пегли MP-20, На 223s се шуплината на грбот модел и на 225 пегли замени го MP-20 HMC како најнова верзија на Hot Medal Blades.

на Fli-Hi пегли доаѓаат во опции од 2-4 пегли како алтернатива на хибридите и пробиваат нови терени како прво Maraging MAS1C челично лице во пегла Mizuno.

И гласи: Целосниот преглед на пеглите на Mizuno Pro 221
И гласи: Целосниот преглед на пеглите на Mizuno Pro 223
И гласи: Целосниот преглед на пеглите на Mizuno Pro 225
И гласи: Целосниот преглед на Mizuno Pro Fli-Hi irons

Callaway ST Rogue Irons

Callaway Нечесните ST Max

на Нечесните ST range на железо се нови од Callaway за 2022 година и ги вклучуваат моделите Max, Max OS, Max OS Lite и Pro.

Callaway успеаја да извозат уште повеќе растојание за да ги изработат своите најдолги пегли досега, со AI Flash Face, патентирани уретани микросфери и прецизно мерење на волфрам, сите кои придонесуваат за импресивен сет на пегли.

Max обезбедува сеопфатни перформанси, простување и брзина на топката, Max OS обезбедува високо лансирање и е погоден за голфери со среден до висок хендикеп, а Max OS Lite е најпростливата пегла со зголемени подлоги во лесниот пакет.

Pro има шуплива конструкција на телото со компактна форма на играчи за голфери со ниска до средна вредност со хендикеп.

И гласи: Целосниот преглед на Callaway ST Rogue Irons

PXG 0311 GEN5 Пегли

PXG GEN5 0311 Пегли

Пеглите PXG 0311 GEN5 се нови за 2022 година со три подобрени модели во петтата генерација на пегли од Parsons Xtreme Golf.

Трите опции во серијата 0311 се XP (Xtreme Performance) за максимално простување, P (Играчи) за сите тркалезни перформанси и T (Tour) за голфери од елитното ниво кои бараат подобра контрола и обработливост.

Пеглите PXG 0311 XP имаат најголема привлечност на пазарот од триото пегли како најпростливи, со нова технологија за ултра тенко лице за зголемување на МВР и простувањето во овој модел.

P irons, познат како модел на Players, е сеопфатен изведувач со малку помала главица од XP и посилни мансарди за да се обезбеди зголемување на растојанието.

Т-пеглите се најнапредните од триото опции и, познати како Tour irons, се наменети за елитни голфери и ниски хендикепирани. Контрола и обработливост е она за што се работи за пеглите 0311 T.

И гласи: Целосниот преглед на пеглите PXG GEN5 0311